Dorwest - naravna prehranska dopolnila

Domov  . O nas  .  Trgovine  .  Povezave

 
 


 Naša ponudba  


ZA ZDRAVJE PSOV in MAČK

VSE ZA NEGO

KOMPLETI IZDELKOV

AKCIJA


 Problemi in rešitve NOVOKoža in dlakaMotnje prehranjevanjaProblemi z gibanjemProblemi urinalnega sistemaProblemi prebavnega sistemaGonitev, brejost in kotenjeUstna votlinaPrestrašenost / hiperaktivnostOstali problemi

 

 Novice


 Prijava
Up.ime:
Geslo:
Pozabljeno geslo?> Navodila za naročanje

> Mediji o nas

> Arhiv novic

> Pogoji poslovanja


  
 

 

 


12/07/12

PREPREČITE TRESENJE VAŠEGA PSA V ČASU NEVIHT in GRMENJA


Tako kot imamo ljudje strah pred najrazličnejšimi  stvarmi imajo tudi psi svoje strahove.  A ljudje se s svojimi iracionalnimi strahovi lažje soočamo, tudi izognemo nekaterim situacijam, medtem ko psi ne morejo nadzorovati svojega okolja in se izogniti stvarem, ki jim povzročajo strah. Pogost povzročitelj strahu pri psih so tudi nevihte in spremljajoče grmenje.

 

V času poletja so nevihte nekaj običajnega  in se jim težko izognemo. Če ste se kot otrok mogoče bali grmenja in strel, veste, da se je strah manjšal s časom, saj ste se jih navadili in ugotovili, da vam ne bodo nič naredile. Proces neobčutljivosti  ni tako preprost za pse kot za ljudi. Ko pes zasliši grmenje, ne ve, da ga zvok ne more poškodovati. Sliši le nenaden glasen zvok, ki ga ne razume. Ta zvok pa pri nekaterih psih povzroči znake stresa, kot so sopihanje, slinjenje, tresenje, lajanje, skrivanje pod posteljo ali kjerkoli drugje, kjer se počutijo varno.

Kljub temu, da vašemu psu ne morete pojasniti kaj je grmenje,  mu lahko z naslednjimi ukrepi pomagate pri soočanju.  Kot prvo se morate izogibati določenemu vedenju – čeprav je težko, ne poskušajte pomiriti psa z objemi in zagotovili 'da ni nič'. Sliši se kruto, a psi čutijo, da jih želite potolažiti, zato s svojim vedenjem le še podkrepite njihovo idejo, da je nevihta nekaj, česar se morajo bati.  In če pes zasluti vašo anksioznost, lahko stvar le še poslabšamo.

Namesto, da jim želimo pomiriti, jim lahko ponudimo nekaj kar jih bo zamotilo. Igra z najljubšo igračo ga lahko zamoti med hrupom. Tudi sami ostanite mirni in igrivi, da bo razumel, da ni nevihta nič groznega (to je najlažje uvajanje pri mladičih, saj se odrasli psi z že prisotnim strahom po navadi nočejo igrati).

Druga stvar, ki jo lahko naredite je, da v njegovem okolju vzpostavite drug zvok ali glasbo – najbolje da imate prižgan radio ali televizijo, a bodite pozorni, da ni kakšen 'glasen' program, ki vsebuje vznemirjajoče elemente  kot so – sirene, poki, ognjemeti…

Za tiste pse, ki pa jim podane metode ne pomagajo, je potrebno uporabiti  drugo pomoč. Če je potrebno posegati po zdravilih kot dodatni pomoči za pomiritev psov kot mačk, je najbolje, da se najprej obrnemo na naravne zeliščne izdelke, ki so učinkoviti, jih ne uspavajo in nimajo stranskih učinkov! Dorwest vam ponuja dva taka izdelka, ki sta namenjena pomiritvi psov in mačk v stresnih situacijah. Baldrijan ekstrakt je hitra rešitev za pomiritev prestrašenih živali. Hitro se absorbira v sistem, zato je primeren za takojšnje ukrepanje ob nevihti, ognjemetih, obiskih veterinarja,… Pri mačkah lahko ekstrakt pokapamo tudi po njihovem ležišču, saj obožujejo vonj baldrijana in jih bo tudi to pomirilo. Ekstrakt je namenjen krajšemu obdobju dajanja.

Drugi izdelek je Navadna čeladnica in baldrijan v tabletah, neprecenljiv dodatek za pomiritev in sprostitev psov in mačk. Ne povzroča zaspanosti in ne oškoduje normalnega vedenja ter je namenjen predvsem vsem psom, ki so splošno prestrašeni in jih vsak hrup ali pok prestraši, zato je tudi priporočljiv vsaj 3 tedenski tretma, da se pes na splošno pomiri.

Nevihtam se ne moremo izogniti, tako da upamo, da vam bodo nasveti in zeliščni izdelki v pomoč pri premagovanju strahu vašega psa pred nevihtami in grmenjem.

 

Prijeten pozdrav, 

Vaš Dorwest Slovenija

arhiv novic

 


NULTA - izdelava spletnih strani Vse pravice pridržane - ADMIN

  Domov   |   O nas   |   Trgovine   |   Povezave   |   Sitemap