Dorwest - naravna prehranska dopolnila

Domov  . O nas  .  Trgovine  .  Povezave

 
 


 Naša ponudba  


ZA ZDRAVJE PSOV in MAČK

VSE ZA NEGO

KOMPLETI IZDELKOV

AKCIJA


 Problemi in rešitve NOVOKoža in dlakaMotnje prehranjevanjaProblemi z gibanjemProblemi urinalnega sistemaProblemi prebavnega sistemaGonitev, brejost in kotenjeUstna votlinaPrestrašenost / hiperaktivnostOstali problemi

 

 Novice


 Prijava
Up.ime:
Geslo:
Pozabljeno geslo?> Navodila za naročanje

> Mediji o nas

> Arhiv novic

> Pogoji poslovanja


  
 

 

 


24/12/15

Pokanje petard je lahko zelo stresnoPrazniki so pred vrati in na žalost z njimi tudi pokanje petard in ognjemetov, ki pa so lahko zelo stresen faktor za naše pse in mačke. Ali ste vedeli da skoraj 50 % psov trpi za zvočno anksioznostjo?

 

Psi, ki trpijo za zvočno anksioznostjo, se ustrašijo vsakega glasnega zvoka, kot  so nevihte, petarde, ognjemeti ali celo zvok sesalca. Takšni psi so po naravi plašljivi, se tresejo in velikokrat želijo pobegniti in se skriti kamorkoli je možno. Drugi tipični vedenjski znaki so: tuljenje,  lajanje, slinjenje, sopihanje in postopanje sem ter tja. Bolj resno se nekateri psi odzovejo z neželenim vedenjem, kot je nezmožnost kontroliranje mehurja ali iztrebljanja ter destruktivnim vedenjem kot je grizenje tepihov ali pohištva. 

Vzroki so lahko že v genih – nekatere pasme so bolj nagnjeni k temu, da doživljajo stres in anksioznosti, npr. čredne pasme, lahko pa so doživeli travmatično izkušnjo, ki jih je prestrašila. Če še ne poznate vzroka njegove anksioznosti, jo poskusite odkriti. Opazujte njegovo vedenje in reakcije v različnih situacijah. 

Nekateri psi, predvsem mladiči lahko prerastejo strah, a pri večini se z leti le še stopnjuje ali celo na novo pojavi in tako razvijejo fobijo, ki jo težko premagajo. Kako ugotoviti kdaj strah preide v fobijo?

Bodite pozorni na naslednje znake:

- Ekstremne reakcije: tresenje, prekomerno slinjenje, uriniranje v hiši, tuljenje, skrivanje ali bežanje;

- Izrazita prestrašenost ob daljšem izpostavljanju glasnemu zvoku;

- Ostajajo prestrašeni še dolgo po končanem hrupu ali pokanju.

Ali ne bi bilo bolje če bi vaš pes ali mačka ostala mirna in zbrana tudi ko se zunaj začenja obdobje ognjemetov in petard? Dorwest vam ponuja naravne zeliščne izdelke, ki jim bodo pomagali premagati njihov strah. Za uspešno premagovanje strahu sledite našemu koledarju, ki naj vam bo v pomoč v času novoletnega pokanja. 

 

Kako lahko zeliščni izdelki pripomorejo k izboljšanju stanja?

Zeliščni izdelki so zelo učinkoviti pri zmanjševanju anksioznosti, saj pomirijo in sprostijo pse in mačke na naraven način. So popularna izbira, saj skoraj nimajo stranskih učinkov ter jih ne uspavajo.  

NAVADNA ČELADNICA IN BALDRIJAN V TABLETAH

Za učinkovito delovanje psi in mačke potrebujejo 1 tableto na vsakih 5 kg teže dnevno. Odmerek razdelimo na jutranjo in večerno dozo.  V času močnejšega pokanja (predbožični ali prednovoletni večer) količino dnevnega odmerka podvojimo in večerni odmerek uporabimo že dve uri pred mrakom. Podvojeno količino odmerka v ustreznih intervalih uporabljamo dokler je potrebno.

ORGANSKI BALDRIJAN EKSTRAKT

Tekočina je uporabna za hitro učinkovanje,  saj je učinek opazen že v roku 30 minut. Mačkam ekstrakt pokapamo po hrani ali ga damo v gobček oziroma pustimo da tekočino poližejo s tačk. Z nekaj kapljicami prepojimo tudi na njihovo ležišče, saj jih tudi vonj pomirja. Psom dajemo Baldrijan ekstrakt direktno v gobček.  Izdelek lahko v izredno stresnih situacijah uporabimo kot dodatek Navadni čeladnici in baldrijanu v tabletah.

Za mačke: nekaj kapljic na ležišče in še ¼ čajne žličke v gobček ali po hrani, ko je pokanje že močno.

Za pse: dajemo v gobček ali na hrano – majhni psi ¼ čajne žličke, srednji psi ½ čajne žličke, veliki psi 1 čajna žlička in zelo veliki psi 1-1/2 čajne žličke.

 

KOLEDAR ODŠTEVANJA DO NOVEGA LETA 

1 MESEC PRED NOVIM LETOM:

kupite Baldrijan ekstrakt in Navadno čeladnico in baldrijan v tabletah. Za živali z močno fobijo priporočamo dnevno uporabo Navadne čeladnice in baldrijana v tabletah od 3 do 4 tedne pred novim letom. Manj prestrašenim lahko tablete pričnemo dajati vsaj 10 dni pred izrazitejšim pokanjem. Preizkušajte primerne odmerke, ki bodo najbolj ugodno vplivali na pomiritev vašega psa ali mačke.


1 TEDEN PRED NOVIM LETOM:

Vašim ljubljenčkom pripravite prostor, kjer se bodo počutili varne. Z uporabo zaves ali pregrad skrivališče prekrijte in jim na njihovo ležišče dajte najljubše igrače. Tablete je priporočeno dajati vsak dan dvakrat dnevno.

1 DAN PRED NOVIM LETOM:

Tudi če do današnjega dne še niste dajali tablet, še ni prepozno in boste z našimi izdelki vseeno opazili učinek. Podvojite običajno dozo ko je hrup najmočnejši in poskrbite da bo drugi del odmerka prejel 2 uri pred mrakom!

DAN NOVEGA LETA:

Ostanite mirni - tudi vaše obnašanje vpliva na žival.  Če imate mačka, preprosto pokapajte nekaj kapljic Baldrijan ekstrakta na njihovo ležišče in v gobček. Ekstrakt  lahko uporabite tudi kot dodatno pomoč Navadni čeladnici in baldrijanu v tabletah.

Če je vaš pes ali maček običajno čez dan zunaj in se ne vrne pred mrakom, premislite ali bi bilo bolje da preko celotnega dne ostane doma, s čimer se izognemo možnosti stresa, ki jih povzročijo zgodnji ognjemeti. S psom pojdite na sprehod zgodaj popoldne in ne v mraku.

 

DODATNI NASVETI:

- Kolikor je mogoče ohranjajte običajne dnevne aktivnosti;

- Televizijo in radio predvajajte glasneje, ali na normalni ravni;

- Poskrbite da so okna in vrata zaprta;

- Uporabite zavese ali zastore za zadušitev zvoka in prikrivanje bliskajočih luči.

- Ne tolažite ali crkljajte živali, saj boste še povečali njihovo predstavo da se je pokanja potrebno bati.

 

Nakup izdelkov lahko opravite TUKAJ...


NULTA - izdelava spletnih strani Vse pravice pridržane - ADMIN

  Domov   |   O nas   |   Trgovine   |   Povezave   |   Sitemap